Treceți la conținutul principal

Dragoste și entropie


Dragule, te-ai gândit vreodată ce este viața?

Eu cred că este un poem scris pe nori. Un poem pe care încercăm să îl rescriem după fiecare furtună, pentru că tindem mereu spre perfecțiune, doar că acest lucru nu e posibil fără un miracol.

Perfecțiunea stă mereu în umbra existenței noastre, perfecțiunea este în mâna celui care ne îndrumă pașii.

Miracolul apare atunci când credința noastră este adevărată, iar miracolul este veșnic.

De ce testamentul nemuririi a fost scris prin vorbele sacre? Deoarece omului ia fost dăruită o clepsidră, pentru a găsi magia otrăvitoare a iubirii.

De aceea, noi suntem vinovați de fericirea noastră! Iar fericirea, nu stă în lucruri, ci în oameni. Și e foarte greu să găsim grăuntele de aur în nisip.

E greu să ne găsim jumătatea, fiindcă dacă iubim o persoană și ea nu simte la fel, nu o putem obliga să ne dăruiască ceea ce i-am oferit.

E foarte greu să găsim un prieten adevărat. Nu toți pot simți și vedea aceleași lucruri ca noi.

Totuși, suntem singurii care putem alege lângă cine dorim să fim și ce dorim să fim: o persoană fericită, căreia să nu îi fie teamă să se arate cum e, sau o persoană care așteaptă ca ceilalți să fie ca ea.

Dar nu uita! Ochiul din lunetă pătrunde în epiderma sufletului, în cel simplu și luminat întru frumos, lipește aurul desăvârșirii.

Tu ai întâlnit vreodată de acea persoană care emană dragoste chiar și în trecere?

Eu da. Pe tine. De atunci, simt cum timpul stă țintuit pe aceeași pendulă. În creier, mi-a crescut o inimă din care nu ai mai ieșit.

Știi? Chiar dacă aș străbate tot universul, nu aș putea egala sentimentul.

Chiar dacă are prea multă sare sau piper, dragostea are gust. Condiția este să fie adevărată, pentru a deveni singulară într-un univers entropic.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Între ei și tine

 Trăiesc în soarele deșertului: zăduhul zilei îmi umple inima  cu mâini mici și zâmbete, noaptea deger, inima stă ascunsă-n promoroaca de cearcăne. Maia, cerebelul nu-mi mai funcționează, stă captiv în plasa cuvintelor, nu mai știu dacă dormitez sau sunt trează. Încerc, să sorb din cafea și să trag din țigară, ușa e întredeschisă, îl privesc pe frac-tu dacă e măcelarul ce-ți jupoaie carnea suavă. Sparg scrumiera, curăț,  lumina orbește inima, Cristian te dezmiardă pe limba lui. Ațipesc. Încerc, încerc, încerc, să pătrund viața de haimana, ascunsă în lama cuvintelor ce pune amprenta lăuziei. Maia, dragostea tatălui tău nu se măsoară în ele, se taie. Pe interior e plin de mine. Ies cu ochii din pampers, cu mâinile din lapte praf și le învârt în buzunarul lui stâng, ne îmbrăcăm unul în altul. Dorul -purul blestem al iubirii- se stinge. Adorm. 

Scrisoare către...

În plimbarea zilnică cu zâmbetul  pe stradă, cerul a venit învârtejit să mă  absoarbă. Bucățile s-au fragmentat odihnitor, înghițind norii de lacrimi. 30 de ani s-au dosit, până a crescut un castel de gheață. Stătea chiar în inimă și mă sileam să îl ard cu dragostea. Adesea, în oglindă, îl vadeam pe Kafka  scriind "Scrisoare către tata". Tăceam,  pășeam cu singurătatea gândului  de mână. Acum, stau cu tine în brațe, Maia, iar Cris se joacă în părul spinos, unsuros și împuțit. Fata ce ieșea mereu aranjată  parfumată, punctuală, nu mai e. Dar nimeni nu știe: a fi mamă e mai profund decât  există orice cuvânt uitat sau inexistent pe care îl gândești/rostești/urli. Fata de atunci s-a schimbat  în mamă, soție, amantă, așa cum zâmbetul dus la cer s-a reîntors prin tine, Maia, iar cel mai dulce pansament peste rană e fratele tău. Ați readus copilul din mine.

La pas cu viața în Munții Buzău

În timpul săptămânii ai prea mult de muncă? Când pleci acasă încă te gândești la ce ai lăsat nerezolvat?  Simți că „timpul nu mai are răbdare?”  Fă pace cu tine! Natura e locul unde te vei regăsi. Acumulează din energia ei și alege o destinație de vis pentru weekend! Dar (cel mai important) petrece timpul liber pe umărul care te susține indiferent de circumstanțe! Eu mi-am luat viața de mână și am pornit pe un drum de țară, prăfuit. Mașina gonea de parcă simțea nevoia să evadeze. Nu a plâns, nu a obosit, chiar dacă Munții Buzăului sunt destul de abrupți, iar traseul nu era marcat. Destinația? O adevărată comoară naturală: Trovanții (sau Babele de la Ulmet) situați în comuna Bozioru, din județul Buzău. Soarele ardea, mirosea a vară, în sfârșit! Urcam la pas din pășune spre Trovanți, alături de Florin „uriașul” ghid, de doar 12 ani. (Ce m-a uimit cu adevărat? Florin nu are internet pentru că nu are calculator sau telefon, dar Florin știe să iubească natura. Știe toa...