Treceți la conținutul principal

Sighișoara – o prietenă de suflet


            Câteodată îmi spun simplu: sunt doar un om!
Ei bine, da. Iar tu, ești un om la fel ca mine care se blochează de problemele de zi cu zi și se refugiază lângă cei dragi. De ce? Gândul pueril că ei nu te vor răni niciodată. De aceea nu mai simți niciun efort atunci când vine vorba de ei.
Dar te-ai întrebat vreodată ce înseamnă fericirea pentru tine? Da, fericirea celor din jur (asta dacă ai un suflet prea bun - cum puțini îl mai au). Totuși, ce faci, concret, pentru fericirea ta?


          Vine o vreme când nu te mai simți bine să stai cuminte pe ramura ta. Știi? Nicio pasăre nu stă prea mult într-un loc. Nu te abandona niciodată în singurătatea neagră din interiorul tău și nu renunța la ceea ce te face radios.
Cea mai mare prostie este să așteptăm ca cineva să ne facă fericiți. Noi suntem singurii responsabili de fericirea noastră. Iar dacă ești fericit, dacă ești plin de lumină, poți să dai dragoste în jurul tău.


Nu te ambiționa. Toți avem nevoie de o pauză. Toți avem nevoie să ne redescoperim. Zboară! Dar zboară spre tine.
Eu îmi accept cu bucurie fiecare înfrângere. Pentru că de fiecare dată  fug să mă regăsesc. Unde? Departe de toți și de orice gând.
Într-o zi am fugit la Sighișoara. Mă striga. Mă striga atât de tare și am simțit nevoie să o îmbrățișez.
Ea e o prietenă  pe care nu oricine o poate avea. E greu de descifrat. Dacă nu decodifici bine ceea ce îți spune, poți doar să fii unul dintre cei care vin și pleacă.
Nu pot să vă povestesc despre ea. Nu aș avea cuvânt să bată atât de tare precum limbile ceasului una peste cealaltă. Nu aș avea cuvânt să urce pe fiecare scară a gândului acoperit de întunericul luminii.
În Sighișoara nu e vorba doar de ceea ce vezi, ci despre ceea ce simți...
Sper că pozele mele te vor face curios să faci o escapadă.


Biserica Mănăstirii

Cetatea Sighișoara



Cimitirul Evanghelic din Deal

Scările acoperite



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Între ei și tine

 Trăiesc în soarele deșertului: zăduhul zilei îmi umple inima  cu mâini mici și zâmbete, noaptea deger, inima stă ascunsă-n promoroaca de cearcăne. Maia, cerebelul nu-mi mai funcționează, stă captiv în plasa cuvintelor, nu mai știu dacă dormitez sau sunt trează. Încerc, să sorb din cafea și să trag din țigară, ușa e întredeschisă, îl privesc pe frac-tu dacă e măcelarul ce-ți jupoaie carnea suavă. Sparg scrumiera, curăț,  lumina orbește inima, Cristian te dezmiardă pe limba lui. Ațipesc. Încerc, încerc, încerc, să pătrund viața de haimana, ascunsă în lama cuvintelor ce pune amprenta lăuziei. Maia, dragostea tatălui tău nu se măsoară în ele, se taie. Pe interior e plin de mine. Ies cu ochii din pampers, cu mâinile din lapte praf și le învârt în buzunarul lui stâng, ne îmbrăcăm unul în altul. Dorul -purul blestem al iubirii- se stinge. Adorm. 

Pe orbita „Literatura de azi” - cu Odilia Roşianu

Foto: Ovidiu Moisin Photographer  „Meseria” a căutat-o de la o vârstă fragedă pe Odilia Roşianu. Prima carte corectată a fost „Eseuri despre folclor” (apărută în anul  1984), a prof. univ dr. Nicolae Roşianu. După ce a fost „racolată” de Daniel Cristea-Enache , în 2013, a devenit redactorul șef al revistei online Literatura de azi. Laura Cozma: Cum l-ai cunoscut pe Daniel Cristea-Enache și cum a început povestea Literatura de azi? Odilia Roşianu: L-am „cunoscut” pe Daniel Cristea-Enache în anii ’90, prin cronica de întâmpinare pe care o făcea încă de atunci. Apoi, la TVR Cultural unde emisiunea pe care o realiza se numea chiar „Literatura de azi”.  În cele din urmă, cred că prin 2011, ne-am „împrietenit” pe Facebook.  Nu știu cum m-a „cunoscut” Daniel Cristea-Enache, dar asta e o întrebare pe care și-o pun cei mai mulți dintre cei care au fost racolați de el la începutul existenței paginii de Facebook Literatura de azi. A ...

La pas cu viața în Munții Buzău

În timpul săptămânii ai prea mult de muncă? Când pleci acasă încă te gândești la ce ai lăsat nerezolvat?  Simți că „timpul nu mai are răbdare?”  Fă pace cu tine! Natura e locul unde te vei regăsi. Acumulează din energia ei și alege o destinație de vis pentru weekend! Dar (cel mai important) petrece timpul liber pe umărul care te susține indiferent de circumstanțe! Eu mi-am luat viața de mână și am pornit pe un drum de țară, prăfuit. Mașina gonea de parcă simțea nevoia să evadeze. Nu a plâns, nu a obosit, chiar dacă Munții Buzăului sunt destul de abrupți, iar traseul nu era marcat. Destinația? O adevărată comoară naturală: Trovanții (sau Babele de la Ulmet) situați în comuna Bozioru, din județul Buzău. Soarele ardea, mirosea a vară, în sfârșit! Urcam la pas din pășune spre Trovanți, alături de Florin „uriașul” ghid, de doar 12 ani. (Ce m-a uimit cu adevărat? Florin nu are internet pentru că nu are calculator sau telefon, dar Florin știe să iubească natura. Știe toa...