Treceți la conținutul principal

Doar noi

Stăm pe banca a șaptea din parcul pensiilor,

hoașca machiată cu fond de ten și ruj roz 

ne urmărește cu un fel de vino-ncoace.

Simulez bine,

privesc complice norii, vorbind cu tine,

Maia,

până ți se face somn

și ne legănăm în brațele vântului

de parcă am asculta simfonia nr.5 

de van Beethoven.


Te pun în căruț, se produce boom-ul:

ea vine, se așează pe bancă,

încât ai zice că mă cunoaște din pântecul maică-mii,

întreabă cum e să fiu mamă.


– Să vă spun drept, e super!

Câteodată îmi vine să fug, să iau asfaltul 

în spate, de frica urmelor.

Mă ascund în clipirea unui semafor,

plâng, plâng, plâng,

până la epuizare, tot așa.


Imaginația dansează-n farse uneori,

a cere ajutor e visul care

am fost crescută să nu îl cer.

Totuși, l-am cerșit (o dată),

s-a schimbat în miraj.


– A fi mamă poate fi și frumos!?

– Nu există „poate fi”, este magnific.

Nici poemele care vor erupe din mine

peste 33 de ani nu pot descrie această fericire.


Mă trezesc, mă joc 

de-a baba oarba cu destinul. 

Cu unul în brațe, cu altul de mână,

băgăm mâinile în plastilină 

modelând chipul perfect

de mamă.

Unul împinge, altul se suie peste el,

Apoi, cântăm

pisica stă la pândă ca bau-bau.


Ochii sclipitor de negri surâd permanent

peste inima mea

ce rezonează la fiecare atingere a buclelor

aurii. 

Acum știu, 

nu mai sunt o himeră a familiei,

doar eu pot săruta îngerii pe pământ.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Între ei și tine

 Trăiesc în soarele deșertului: zăduhul zilei îmi umple inima  cu mâini mici și zâmbete, noaptea deger, inima stă ascunsă-n promoroaca de cearcăne. Maia, cerebelul nu-mi mai funcționează, stă captiv în plasa cuvintelor, nu mai știu dacă dormitez sau sunt trează. Încerc, să sorb din cafea și să trag din țigară, ușa e întredeschisă, îl privesc pe frac-tu dacă e măcelarul ce-ți jupoaie carnea suavă. Sparg scrumiera, curăț,  lumina orbește inima, Cristian te dezmiardă pe limba lui. Ațipesc. Încerc, încerc, încerc, să pătrund viața de haimana, ascunsă în lama cuvintelor ce pune amprenta lăuziei. Maia, dragostea tatălui tău nu se măsoară în ele, se taie. Pe interior e plin de mine. Ies cu ochii din pampers, cu mâinile din lapte praf și le învârt în buzunarul lui stâng, ne îmbrăcăm unul în altul. Dorul -purul blestem al iubirii- se stinge. Adorm. 

Scrisoare către...

În plimbarea zilnică cu zâmbetul  pe stradă, cerul a venit învârtejit să mă  absoarbă. Bucățile s-au fragmentat odihnitor, înghițind norii de lacrimi. 30 de ani s-au dosit, până a crescut un castel de gheață. Stătea chiar în inimă și mă sileam să îl ard cu dragostea. Adesea, în oglindă, îl vadeam pe Kafka  scriind "Scrisoare către tata". Tăceam,  pășeam cu singurătatea gândului  de mână. Acum, stau cu tine în brațe, Maia, iar Cris se joacă în părul spinos, unsuros și împuțit. Fata ce ieșea mereu aranjată  parfumată, punctuală, nu mai e. Dar nimeni nu știe: a fi mamă e mai profund decât  există orice cuvânt uitat sau inexistent pe care îl gândești/rostești/urli. Fata de atunci s-a schimbat  în mamă, soție, amantă, așa cum zâmbetul dus la cer s-a reîntors prin tine, Maia, iar cel mai dulce pansament peste rană e fratele tău. Ați readus copilul din mine.

La pas cu viața în Munții Buzău

În timpul săptămânii ai prea mult de muncă? Când pleci acasă încă te gândești la ce ai lăsat nerezolvat?  Simți că „timpul nu mai are răbdare?”  Fă pace cu tine! Natura e locul unde te vei regăsi. Acumulează din energia ei și alege o destinație de vis pentru weekend! Dar (cel mai important) petrece timpul liber pe umărul care te susține indiferent de circumstanțe! Eu mi-am luat viața de mână și am pornit pe un drum de țară, prăfuit. Mașina gonea de parcă simțea nevoia să evadeze. Nu a plâns, nu a obosit, chiar dacă Munții Buzăului sunt destul de abrupți, iar traseul nu era marcat. Destinația? O adevărată comoară naturală: Trovanții (sau Babele de la Ulmet) situați în comuna Bozioru, din județul Buzău. Soarele ardea, mirosea a vară, în sfârșit! Urcam la pas din pășune spre Trovanți, alături de Florin „uriașul” ghid, de doar 12 ani. (Ce m-a uimit cu adevărat? Florin nu are internet pentru că nu are calculator sau telefon, dar Florin știe să iubească natura. Știe toa...